Over hulp bij aankoop

Heeft u vragen over een dienst van iBlue?  Neem dan, tijdens kantooruren,
contact op met het iBlue Serviceteam:  088 700 7007 (lokaal tarief).
Of stel uw vraag online.

Stel uw vraag

Het aankoopproces

Een huis kopen doet u in 5 stappen. In de 1e stap, de oriënterende fase, krijgt u unieke informatie over alle te koop staande huizen in Nederland. Heeft u verder in het aankoopproces deskundig advies nodig? Uw iBlue makelaar helpt u graag verder.

  1. 1. Hulp bij zoeken
  2. 2. Bezichtiging
  3. 3. Onderhandeling
  4. 4. Koopakte
  5. 5. Overdracht

1. Hulp bij zoeken 

step

Met Mijn iBlue kunt u in het hele NVM-aanbod van heel Nederland zoeken. U krijgt alle mogelijke informatie over de te koop staande huizen, met plattegronden en bouwtekeningen. De Budgetindicator vertelt u of uw favoriete huis voor u haalbaar is. 

2. Bezichtiging 

step

Mensen bezichtigen gemiddeld 12 huizen voordat ze overgaan tot aankoop. Bij een 2e bezichtiging kunt u uw iBlue makelaar meevragen. Door zijn kennis en ervaring over bijvoorbeeld de bouwkundige staat, weet u zeker dat de vraagprijs goed is.   

3. Onderhandeling 

step

De onderhandeling is een belangrijke stap bij het kopen van een huis. Bij iBlue krijgt u uw persoonlijke ervaren makelaar die samen met u de onderhandelingsstrategie bespreekt. Zo komt u tot de scherpste aankoopprijs en de meest gunstige voorwaarden. 

4. Koopakte 

step

De koopakte is het document waarin de overeenkomst over de aankoopprijs en de voorwaarden beschreven worden. Uw iBlue makelaar controleert alle stukken zorgvuldig. U kunt deze stukken ook altijd in Mijn iBlue nalezen.

5. Overdracht 

step

Samen met de verkoper inspecteert u uw nieuwe huis. Als u een iBlue makelaar meeneemt komt u niet voor verrassingen te staan. Uw iBlue makelaar zorgt voor de afspraken en alle relevante documenten. Uw nieuwe huis is nu echt van u.